Budyń jaglany ze śliwkami
Budyń jaglany ze śliwkami
Czas: 30 min Porcje: 2 Poziom: Łatwe
ugotowana kasza jaglana 2/3 szklanki
kakao 3 łyżki
syrop z agawy 2 łyżki
śliwki 6 szt
cynamon 1 łyżeczka
imbir 1 łyżeczka
kardamon 2 łyżeczki
cukier 1 łyżka
Przepis na dobrze ugotowaną kaszę jaglaną https://testowniasmaku.blogspot.com/2018/04/kasza-jaglana.html
Kaszę jaglaną zmiksuj razem z kakao i syropem z agawy, dodając wody. Ilość wody zależy od konsystencji jaką chcecie uzyskać, osobiście wolę bardziej rzadką. Masa z kaszy powinna być gładka. Śliwki umyj, wyjmij pestki i pokrój je na mniejsze ósemki. Na patelni rozgrzej masło, włóż śliwki, resztę przypraw i cukier. Smaż, aż śliwki zrobią się miękkie ok 10 min. Kaszę przełóż do deserówek, na górkę wyłóż śliwki. Można podawać na ciepło jaki i na zimno.
Smacznego
Kocham kaszę jaglaną i budynie z niej jem codziennie :)
OdpowiedzUsuńhttps://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Kasza jaglana ciągle mnie zaskakuje, można z niej zrobić wszystko desery, obiady a nawet pieczywo!
Usuń