Wege pasztet
Wege pasztet
Czas: 30 min Poziom: Łatwe
Składniki:
świeże pieczarki 300g
ugotowana kasza jaglana 1/2 szklanki
zielona soczewica 1 szklanka
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
sos sojowy 2 łyżki
sól, pieprz cayenne
kurkuma 1 łyżeczka
majeranek 2 łyżeczki
mielony len 2 łyżeczki
Kasze jaglaną gotujemy wg przepisu https://testowniasmaku.blogspot.com/2018/04/kasza-jaglana.html
Soczewice ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Pieczarki umyj, obierz i pokrój na mniejsze kawałki, podduś na maśle. Cebule i czosnek pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do pieczarek. Postaraj się odparować wodę z pieczarek. Do miski włóż kaszę, soczewice, pieczarki i wszystkie przyprawy, zmiksuj to blenderem do uzyskania gładkiej masy. Masę możesz zawiną w papier albo przełożyć do miseczki. Zostaw na noc w lodówce.
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz