Placki ziemniaczane z tzatzykami i wędzonym pstrągiem
Placki ziemniaczane z tzatzykami i wędzonym pstrągiem
Czas: 40 min Porcje: 4 Poziom: Łatwe
Składniki:
ziemniaki 6 szt
cebula 1 szt
jajko 1 szt
mąka pszenna 1 łyżka
sól, pieprz
papryczka chili do smaku
sproszkowana kolendra 1 łyżeczka
oliwa z oliwek 1 łyżeczka
sos tzatzyki
wędzony pstrąg lub inna rybka
Przepis na tzatzyki bez nabiału znajdziecie w linku, jeśli chcecie zrobić tradycyjne to zamiast śmietany z migdałów dodaj jogurt grecki. https://testowniasmaku.blogspot.com/2018/06/tzatziki-bez-nabiau.html
Ziemniaki umyj i obierz, następnie zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Zostaw na chwilę, aż ziemniaki puszczą sok, odcedź. Zetrzyj cebule i dodaj ją do ziemniaków. Dodajemy jajko, mąkę przyprawy, olej i mieszamy. Na patelni rozgrzej olej i łyżką nałóż placek ziemniaczany, usmaż z jednej i drugiej strony. Rybkę obierz z ości i podziel na mniejsze kawałki. Na placek połóż tzatzyki, rybkę a na koniec posyp koperkiem.
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz