Pasta z pieczonego buraka
Pasta z pieczonego buraka
Czas: 30 minut, Poziom: Łatwe
Składniki:
pieczony burak 1 szt
ugotowana kasza jaglana 1/3 szklanki (jeśli chcesz gęstszą pastę dodaj więcej kaszy)
prażone pestki słonecznika 1/3 szklanki
sok z cytryny 1/2
oliwa z oliwek 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
daktyle 1 szt
daktyle 1 szt
sól
czarnuszka do smaku
kolendra świeża do smaku
Przepis na dobrze ugotowana kaszę jaglaną https://testowniasmaku.blogspot.com/2018/04/kasza-jaglana.html
Buraczki, kaszę, słonecznik, sok z cytryny, olej, daktyle i czosnek zmiksować razem w blenderze. Jeśli pasta wyjdzie za gęsta możesz dodać odrobinę wody i ponownie zmiksować. Gotową pastę możesz posypać czarnuszką i kolendrą.
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz