Budyń z kaszy jaglanej
Budyń z kaszy jaglanej
Czas: 20/40 min Porcja: 4 Poziom: Łatwy
Składniki:
ugotowana kasza jaglana 1/2 szklanki
masło orzechowe 2 łyżki
syrop z agawy 2 łyżki
woda
owoce wg smaku
Ugotowaną i ostygniętą kasze wraz z masłem orzechowym, syropem z agawy i wodą blendujemy na gładką masę. Ilość wody zależy od preferencji, im więcej wody tym rzadszy budyń. Osobiście wole mniej gęsty. Zamiast masła orzechowego można dodać truskawki, jagody, mleko kokosowe itp. W zależności co dodamy o takim smaku zrobimy budyń. Przekładamy do miseczki i ozdabiamy owocami.
Smacznego
Link jak dobrze ugotować kasze jaglaną na sypko https://testowniasmaku.blogspot.com/2018/04/kasza-jaglana.html
Komentarze
Prześlij komentarz