Placki warzywne
Placki warzywne
Czas: 40 min Porcje: 12 szt Poziom: Łatwe
Składniki:
cukinia 1 szt
cebula 1 szt
marchewka 1 szt
ziemniaki 2 szt
jajka 3 szt
natka pietruszki/ koperek
mąka 4 łyżki
pieprz, sól
olej do smażenia
Wszystkie warzywa zetrzyj na tarce o grubych oczkach, posól je i odstaw na 10 min. Zieleninę posiekaj. Warzywa mocno odcedź od wody którą puściły. Dodaj resztę składników, porządnie dopraw i wymieszaj. Na rozgrzany olej nakładaj łyżkami porcję ciasta. Smaż z dwóch stron ok 4 min na jedną stronę.
Polecam zjeść placki z jakimś sosem śmietanowym albo grzybowym.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz