Placki warzywne

Placki warzywne

Czas: 40 min Porcje: 12 szt Poziom: Łatwe 

Składniki:
cukinia 1 szt 
cebula 1 szt 
marchewka 1 szt
ziemniaki 2 szt 
jajka 3 szt 
natka pietruszki/ koperek
mąka 4 łyżki
pieprz, sól
olej do smażenia

Wszystkie warzywa zetrzyj na tarce o grubych oczkach, posól je i odstaw na 10 min. Zieleninę posiekaj. Warzywa mocno odcedź od wody którą puściły. Dodaj resztę składników, porządnie dopraw i wymieszaj. Na rozgrzany olej nakładaj łyżkami porcję ciasta. Smaż z dwóch stron ok 4 min na jedną stronę. 
Polecam zjeść placki z jakimś sosem śmietanowym albo grzybowym. 

Smacznego! 



Komentarze