Placki z dyni
Placki z dyni
Czas: 30 min Poziom: Łatwe Porcje: 8
Składniki:
puree z dyni 3/4 szklanki
maślanka 3/4 szklanki
jajko 1 szt
mąka 3/4 szklanki
cynamon 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
syrop z agawy 1 łyżeczka
olej kokosowy do smażenia
Puree z dyni można zrobić samemu. Dynie pokrój na kawałki, włóż do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na 30 min. Po wystygnięciu obierz ze skóry i zmiksuj w blenderze na gładko.
Wszystkie składniki włóż do miski i porządnie wymieszaj do uzyskania jednolitej masy. Ciasto powinno być gęste na tyle, żeby samo spływało z łyżki. Na patelni rozgrzej olej i nałóż ciasto łyżeczką. Smaż na średnim ogniu z obu stron.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz