Makaron z dynią i szpinakiem

Makaron z dynią i szpinakiem

Czas: 60 min Porcje: 4 Poziom: Łatwe

Składniki:
makaron
dynia 250 g
szynka prosciutto 
szpinak świeży  2 duże garści
suszone pomidory 6 szt
pestki dyni
tymianek świeży
czosnek 1 ząbek
oliwa 
sól i pieprz

Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu. 

Dynie pokój na mniejsze kawałki, skrop oliwą, dopraw solą, pieprzem i tymiankiem, wymieszaj. Włóż do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni na 30 min. Dynia powinna być miękka. 

Na patelni rozgrzej oliwę z suszonych pomidorów, dodaj pokrojony drobno czosnek. Następnie podartą na mniejsze kawałki szynkę, pokrojone suszone pomidory i szpinak. Podsmażaj chwilkę, dodaj upieczoną dynie, ugotowany makaron i wymieszaj wszystko. Przełóż na talerz, posyp pestkami dyni i listkami świeżego tymianku. 
Smacznego 


Komentarze