Makaron z dynią i szpinakiem
Makaron z dynią i szpinakiem
Czas: 60 min Porcje: 4 Poziom: Łatwe
Składniki:
makaron
dynia 250 g
szynka prosciutto
szpinak świeży 2 duże garści
suszone pomidory 6 szt
pestki dyni
tymianek świeży
czosnek 1 ząbek
oliwa
sól i pieprz
Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu.
Dynie pokój na mniejsze kawałki, skrop oliwą, dopraw solą, pieprzem i tymiankiem, wymieszaj. Włóż do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni na 30 min. Dynia powinna być miękka.
Na patelni rozgrzej oliwę z suszonych pomidorów, dodaj pokrojony drobno czosnek. Następnie podartą na mniejsze kawałki szynkę, pokrojone suszone pomidory i szpinak. Podsmażaj chwilkę, dodaj upieczoną dynie, ugotowany makaron i wymieszaj wszystko. Przełóż na talerz, posyp pestkami dyni i listkami świeżego tymianku.
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz