Kasza pęczak z brokułami
Kasza pęczak z brokułami
Czas: 40 min Poziom: Łatwe Porcje: 2
Składniki:kasza pęczak 1/2 szklanki
migdały 1/3 szklanki
brokuł 1/2 szt
sól, pieprz
sok z 1/2 cytryny
natka pietruszki
Dodatkowo:
łosoś
ulubione przyprawy
chipsy z jarmużu
Jarmuż oddzielamy od łodyżek, wkładamy do miski, skrapiamy oliwą z oliwek, posypujemy solą i pieprzem. Wszystko porządnie mieszamy, tak żeby oliwa dobrze pokryła listki jarmużu. Wkładamy na papier do pieczenia i pieczemy przez 10 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Brokuły umyć, podzielić na mniejsze różyczki i zagotować w osolonej wodzie. Kiedy brokuły będą al dente wyciągnij je z wody.
Kaszę zagotuj wg przepisu na opakowaniu. Migdały pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzej łyżeczkę masła, włóż kaszę, brokuły, migdały podsmażasz przez chwilę. Przypraw do smaku i zamieszaj. Na koniec posyp wszystko poszatkowaną natką pietruszki.
Dodatkowo możesz ugrillować łososia zamarynowanego w swoich ulubionych przyprawach. Wszystko posyp chipsami z jarmużu.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz