Sandacz w sosie koperkowym
Sandacz w sosie koperkowym
Czas: 40 min Poziom: Łatwe Porcje: 2
Składniki:
sandacz 2 filety
koperek 1 pęczek
śmietana 12 % 200 ml
mąka
tymianek
cebula
sól, pieprz cytrynowy
Dodatkowo:
ryż
marchewka z jabłkiem
Sandacza myjemy, osuszamy bardzo dokładnie, kroimy na mniejsze kawałki. Marynujemy przez 30 min w przyprawach i cebuli. Następnie obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. W między czasie na patelnie wlewamy odrobinę tłuszczu i wkładamy pokrojoną cebulkę. Po chwili dodajemy śmietankę i koperek, gotujemy przez 20 min, przyprawiamy solą i pieprzem. Polecam podać rybę z ryżem i marchewką.
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz