Krem z orzechów i kakao
Krem z orzechów i kakao
Czas: 30 min Porcje: 2 Poziom: Łatwe
Składniki:orzechy nerkowca 100 g
migdały bez skórki 100 g
cukier z prawdziwą wanilią 2 łyżeczki
kakao 2 łyżki
maliny
cukier puder 2 łyżeczki
borówki
Orzechy miksujemy na sypko, dodajemy odrobinę wody, cukru i kakao, znowu miksujemy. Wody dodajemy w zależności jaką lubimy konsystencje kremu, im rzadsza tym więcej wody. Maliny myjemy i wkładamy na patelnie z 1 łyżką wody. Podgrzewamy, aż maliny puszczą sok, dodajemy cukier puder i odparowujemy wodę, tak żeby powstał bardziej gesty sos. Krem przekładamy do deserówek polewamy sosem malinowym i posypujemy borówkami.
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz