Krem z orzechów i kakao

Krem z orzechów i kakao



Czas: 30 min Porcje:Poziom: Łatwe
Składniki:
orzechy nerkowca 100 g
migdały bez skórki 100 g
cukier z prawdziwą wanilią 2 łyżeczki
kakao 2 łyżki
maliny
cukier puder 2 łyżeczki
borówki

Orzechy miksujemy na sypko, dodajemy odrobinę wody, cukru i kakao, znowu miksujemy. Wody dodajemy w zależności jaką lubimy konsystencje kremu, im rzadsza tym więcej wody. Maliny myjemy i wkładamy na patelnie z 1 łyżką wody. Podgrzewamy, aż maliny puszczą sok, dodajemy cukier puder i odparowujemy wodę, tak żeby powstał bardziej gesty sos. Krem przekładamy do deserówek polewamy sosem malinowym i posypujemy borówkami. 

Smacznego 


Komentarze