Brownie z porzeczką i jagodami
Czas: 45 min Poziom: Łatwe
Składniki:
gorzka czekolada 300 g
masło 200 g
jajka 3 szt
cukier drobny 100 g
mąka 130 g
sól szczypta
posiekane orzechy włoskie 1 szklanka
jagody 250 g
porzeczki 250 g
Piekarnik nagrzać do 160 stopni, Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Masło razem z pokruszona czekoladą rozpuścić w kąpieli wodnej. Jajka z cukrem wymieszać rózgą. Dodać do nich roztopioną czekoladę z masłem i wymieszać rózgą na gładką masę. Dodać mąkę, sól i posiekane orzechy, ponownie wymieszać. Wyłożyć do przygotowanej blaszki, na powierzchnię wyłożyć umyte jagody i porzeczki. Wstawić do piekarnika na ok 35 min.
Komentarze
Prześlij komentarz