Racuchy jogurtowe z truskawkami
Racuchy jogurtowe z truskawkami
Czas: 40 min Porcje: 8 szt Poziom: Łatwe
Składniki:
jajka 2 szt
cukier 3 łyżki
jogurt naturalny mały
mąka pełnoziarnista pszenna 1 i 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
truskawki 10 szt
migdały 1/2 szklanki
olej do smażenia
owoce świeże
cukier puder
Jajka miksujemy razem z cukrem, aż się całkowicie rozpuści i powstanie puszysta masa. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i jogurt, miksujemy. Umyte truskawki kroimy na plasterki, migdały siekamy na średnie kawałki, mieszamy razem z masą drewnianą łyżką. Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy łyżeczką porcje ciasta. Smażymy z obu stron. Gotowe racuchy posypujemy cukrem pudrem i świeżymi owocami.
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz