Piersi z kurczaka w sosie musztardowo-pieczarkowym
Piersi z kurczaka w sosie
musztardowo-pieczarkowym
Czas: 40 min Poziom: Łatwe Porcje: 2
Składniki:
piersi z kurczaka 1 szt
pieczarki 10 szt
suszone pomidory 5 szt
musztarda francuska 3 łyżki
koperek
syrop z agawy 1 łyżka
oregano
oliwa z suszonych pomidorów
masło
sól, pieprz
Piersi z kurczaka umyj i pokrój na kawałki, zamarynuj w ulubionej przyprawie i ugrilluj. Pieczarki umyj, obierz i pokrój w plasterki, podduś na maśle na większej patelni. Kiedy pieczarki będą gotowe dodaj 2 łyżki oliwy z suszonych pomidorów, pokrojone suszone pomidory. Po chwili dodaj musztardę francuską, syrop z agawy i resztę przypraw wg smaku, wymieszaj. Dodaj ugrillowane piersi i gotuj pod przykryciem ok 10 min. Proponuje podać z młodymi ziemniakami, a wszystko posypać świeżym poszatkowanym koperkiem.
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz