Owoce pod kruszonką
Owoce pod kruszonką
Czas: 30 min Porcje: 4 Poziom: Łatwe
śliwki 4 szt
brzoskwinie 4 szt
truskawki 10 szt
syrop z agawy 2 łyżeczki
imbir świeży 3 cm
sok z 1/2 limonki
płatki owsiane 1/2 szklanki
mąka 1/2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
sok z 1/2 limonki
olej kokosowy 4 łyżki
Owoce kroimy w ósemki i wyjmujemy pestki, w zależności od brzoskwini ściągamy skórkę. Na rozgrzaną patelnie wkładamy owoce, syrop, sok z limonki i zmiażdżony imbir. Podsmażamy ok 5 min, aż się skarmelizują. Składniki kruszonki wkładamy do miski i wszystko dokładnie wyrabiamy. Owoce przekładamy do formy do zapiekania, posypujemy kruszonką i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 min. Owoce można jeść na ciepło ale równie dobrze smakują po ostygnięciu.
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz