Wege Burger
Wege Burger
Czas: 40 min Porcje: 2 Poziom: Łatwe
Składniki:
wędzone tofu 200 g
suszone pomidory 4 szt
bułka tarta
mąka ziemniaczana 1/2 łyżeczki
cebula szalotka 1 szt
czosnek 1 ząbek
sos sojowy 2 łyżki
świeży pomidor
ogórek konserwowy
roszpunka
musztarda francuska
ketchup
bułka hamburgerowa 2 szt
Tofu razem z suszonymi pomidorami miksujemy blenderem na past. Dodajemy 2 łyżki bułki tartej, sos sojowy, mąkę ziemniaczaną, zmiażdżony czosnek i pokrojoną drobno cebulkę, mieszamy. Z masy formujemy 2 kotleciki, obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy na patelni na małej ilości oleju tak długo, aż bułka tarta się przyrumieni i zrobi chrupka. Bułkę hamburgerową przecinamy na pół wkładamy środkiem na suchą patelnie i podgrzewamy aż zrobi się chrupka. Pomidora i ogórka kroimy w plasterki, roszpunkę myjemy i osuszamy. Dolą część bułki smarujemy musztardą, kładziemy roszpunkę, kotlecika, plasterek pomidora i ogórka, górną cześć bułki posmarowaną ketchupem.
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz