Szakszuka ze szpinakiem
Szakszuka ze szpinakiem
Czas: 30 min Porcje: 2 Poziom: Łatwe
Składniki:
jajka 3 szt
szpinak duża garść
cukinia 1/3
pomidorki koktajlowe 5 szt
cebula 1/2
natka pietruszki
masło
sól, pieprz
Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy cebule pokrojoną w kostkę, pomidorki i cukinie pokrojone na ćwiartki, podsmażamy chwilę. Dodajemy umyty szpinak, przykrywamy pokrywką, czekamy, aż szpinak zmniejszy swoją objętość. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Następnie wbijamy jajka bezpośrednio na patelnie, jedno obok drugiego, tak jak sadzone. Przyprawiamy jeszcze trochę jajka. Nakrywamy przykrywką i czekamy, aż białka się zetną. Można jeść bezpośrednio z patelni, z chlebkiem albo bez.
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz