Krem ze szparagów
Krem ze szparagów
Czas: 40 min Porcje: 4 Poziom: Łatwe
Składniki:
białe szparagi pęczek
ziemniaki średnie 2 szt
bulion 1 l
natka pietruszki
koperek
kluski lane
sól, pieprz, cukier
Szparagi i ziemniaki myjemy, obieramy, kroimy na mniejsze kawałki. Wkładamy warzywa do garnka i zalewamy bulionem, gotujemy aż staną się miękkie. Zostawiamy do przestygnięcia, następnie miksujemy wszystko blenderem na gładki krem. Przyprawiamy solą, pieprzem i cukrem do smaku, ponownie gotujemy. Do talerza wkładamy gotowe kluski, zalewamy kremem, na górę posypujemy poszatkowaną pietruszkę i koperek.
Link do lanych klusek https://testowniasmaku.blogspot.com/2018/05/lane-kluski.html
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz