Cieciorkowo - orzechowe trufle
Cieciorkowo - orzechowe trufle
Czas: 30 min/2h Poziom: Średni
puszka cieciorki 1 szt
masło orzechowe 1/2 słoika
olej kokosowy 3 łyżki
kakao 3 łyżki
syrop z agawy 5 łyżek
suszona żurawina 1/3 szklanki
gorzka czekolada 200 g
masło
solone orzeszki
orzechy w karmelu
Cieciorkę odsączamy i blendujemy na gładką masę. Dodajemy olej, kakao, syrop z agawy, żurawinę, masło orzechowe ponownie miksujemy na gładko. Odstawiamy do lodówki na 1 h. Z masy formujemy kuleczki. Czekoladę kruszymy na drobno i rozpuszczamy ją z 1 łyżeczką masła w kąpieli wodnej. Orzechy solone i w karmelu blendujemy osobno na drobno. Po delikatnym ostygnięciu czekolady maczamy w niej kuleczki truflowe a następnie obtaczamy na zmianę w orzechach solonych lub w karmelu. Odstawiamy do lodówki, czekamy aż czekolada zrobi się twarda.
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz