Cieciorkowe trufle
Cieciorkowe trufle
Czas: 60 min Poziom: Średnie
Składniki:
puszka ciecierzycy 1 szt
olej kokosowy 3 łyżki
kakao 3 łyżki
syrop z agawy 5 łyżek
suszona żurawina 1/3 szklnki
suszone śliwki 1/3 szklanki
gorzka czekolada 150 g
masło
orzechy laskowe
płatki migdałów
Cieciorkę odsączamy i blendujemy na gładką masę. Dodajemy olej, kakao, syrop z agawy, żurawinę, śliwki ponownie miksujemy. Odstawiamy do lodówki na 1 h. Z masy formujemy kuleczki. Czekoladę kruszymy na drobno i rozpuszczamy ją z 1 łyżeczką masła w kąpieli wodnej. Orzechy laskowe blendujemy na drobno. Po delikatnym ostygnięciu maczamy kuleczki w czekoladzie a następnie obtaczamy w orzechach albo migdałach. Odstawiamy do lodówki, czekamy, aż czekolada zrobi się twarda.
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz