Brownies

Brownies


Czas: 40 min Poziom: Łatwe
 Składniki:
gorzka czekolada 70 % 4 tabliczki po 100 g
masło 375 g
jajka 6 szt
cukier 1 szklanka
mąka pszenna 1 szklanka
sól 1 łyżeczka
posiekane orzechy laskowe 2/3 szklanki

Czekoladę i masło dzielimy na mniejsze kawałki, roztapiamy razem w kąpieli wodnej. Rozpuszczoną czekoladę odstawiamy do delikatnego ostygnięcia. W dużej misce ucieramy jajka z cukrem, dodajemy rozpuszczoną czekoladę dokładnie mieszamy.  Dodajemy przesianą mąkę i sól, mieszamy. Na sam koniec dodajemy posiekane orzechy laskowe. Formę o wymiarach 33x23 cm wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy masę czekoladową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20-25 minut. Ciasto przed zjedzeniem wystudzić i nie przechowywać w lodówce. 

Smacznego


Komentarze