Twarożek bez nabiału
Twarożek bez nabiału
Czas: 30 min Poziom: Łatwe
Składniki:
migdały bez skórki 100g
sok z 1/2 cytryny
sól, pieprz
oliwa z oliwek 3 łyżeczki
woda
Dodatkowo:
czosnek
szczypiorek
koperek
rzodkiewka
ogórek
Migdały zmielić w blenderze na sypko, im mniej zmiksowane migdały tym serek będzie bardziej grudkowy. Dodać sok z cytryny i pomału miksując dolewać wody w zależności jaką chce się uzyskać konsystencje twarożku taka ilość wody. Dodać sól, pieprz i oliwę z oliwek , która zneutralizuje smak migdałów, jej ilość też zależy od preferencji. Teraz wystarczy dodać to co się lubi do twarożku mój jest z rzodkiewka, ogórkiem i koperkiem.
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz