Tabbouleh
Tabbouleh
Czas: 30 min Porcje: 4 Poziom: Łatwe
Składniki:
kasza kuskus 1/2 szklanki
kasza pęczak 1/2 szklanki
pestki słonecznika 1/3 szklanki
czosnek 1 ząbek
awokado
pomidorki cherry 8 szt
granat
mięta
kolendra
natka pietruszki
sok z 1 cytryny
olej lniany 3 łyżki
sól, pieprz
pistacje
Pęczak gotujemy, kuskus zalewamy gorącą wodą, zostawiamy do ostygnięcia. Awokado kroimy w kostkę, pomidorki przekrawamy na 4, granata obieramy, czosnek przeciskamy przez prasę, zieleninę siekamy (ilość zależy od preferencji, polecam dodać więcej). Kaszę i słoneczniki mieszamy ze sobą, dodajemy wcześniej przygotowane składniki. Doprawiamy sokiem z cytryny, olejem lnianym, solą i pieprzem, mieszamy. Gotowy tabbouleh przekładamy na talerz i ozdabiamy pistacjami.
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz