Szpinakowe Chia


Szpinakowe chia


Porcje: Czas: 30 min/4h Poziom: Łatwe

Składniki:
mleczko kokosowe 400ml
suszone daktyle 4 szt
szpinak 2 garście
chia 8 łyżek
Dodatkowo:
mango
sok z cytryny 1/2
jagody,maliny

Do miski wlewamy mleczko kokosowe, dodajemy daktyle, szpinak i blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeśli mleczko jest twarde wcześniej trzeba je podgrzać do czasu aż się rozpuści. Dodajemy nasiona chia, mieszamy i zostawiamy na chwile aż spęcznieje. Przekładamy masę do deserówek i wkładamy do lodówki na 4 h aby stężało.
Mus z mango. Mango obieramy kroimy na mniejsze części i blendujemy z sokiem z cytryny na gładką masę. Do smaku można dodać jaki słodzik: miód, cukier, syrop z agawy wedle upodobań. 
Podajemy pudding chia polany musem z mango i ozdobionym owocami.
Smacznego


Komentarze