Marynowane "Serki" bez nabiału
Marynowane "Serki" bez nabiału
Czas: 30 min/3 dni Poziom: Łatwe
Składniki:
migdały bez skórki 200g
sok z cytryny
oliwa z oliwek
zioła wedle upodobań (moja propozycja: czosnek, rozmaryn, papryczka)
Sok z cytryny wymieszaj pół na pół z wodą, tą mieszanka namocz migdały przez 24 h. Po tym czasie migdały opłucz, dokładnie odcedź i zmiksuj (najlepiej ręcznym blenderem). Do masy dodaj sól, czosnek i sok z cytryny do smaku, wymieszaj. Pasta powinna być sucha i lepka. Formujemy kulki wielkości mini mozzarelli. Tak przygotowane serki układamy w słoiku na zmianę z rozmarynem papryczką i czosnkiem, zalewamy oliwą z oliwek i odkładamy na 48 h do lodówki.
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz